Sam is begeleider op locatie Sweerts

 

Ik ben Sam Zwiep, 22 jaar oud en ik kom uit Arnhem. Ik ben ongeveer anderhalf jaar werkzaam bij Zorgtrium als begeleider. Ik heb maatschappelijke zorg gestudeerd en daarnaast was ik ook altijd maatschappelijk betrokken in Arnhem bij het organiseren van diverse activiteiten. Mijn hobby’s zijn Brazilian Jiu Jitsu, hardlopen en voetballen.

Locatie Sweerts

Ik werk als begeleider op Sweerts. Daar wonen jongeren en jongvolwassenen van 16 tot en met maximaal 23 jaar oud. Als begeleider help ik onze bewoners om zelfredzamer te worden. Het doel is dat zij uiteindelijk zonder begeleiding terug kunnen naar huis of zelfstandig kunnen wonen. Ik draag daar mijn steentje aan bij. 

Werken bij Zorgtrium

Ik vind het leuk om bij Zorgtrium te werken. Het is een kleinschalige organisatie waarbij er veel mogelijkheid is tot ontwikkeling. Onderdeel van het werk is bijvoorbeeld dat ik mentor ben van een aantal jongeren die bij ons woont. Ik kan voor een deel zelf bepalen hoe ik het mentorschap invul. Ook staat de organisatie altijd open voor verandering en verbetering en dat is natuurlijk heel fijn.

Bij Zorgtrium kan ik mezelf zijn. Ik heb niet het gevoel dat ik thuis anders ben dan bij Zorgtrium. Dat komt ook mede door de werksfeer die hier is gecreëerd door de fijne collega’s. Alles is bespreekbaar.

Werksfeer

De collega’s hebben een hechte band met elkaar en dat komt denk ik omdat Zorgtrium een kleinschalige organisatie is. Dat maakt het allemaal persoonlijk. Je kent elkaar natuurlijk door en door. Niet alleen omdat je met elkaar werkt, maar ook omdat je op elkaar moet bouwen. 

Persoonlijke ervaring

Wat ik heel mooi vind aan het werken bij Zorgtrium, is dat je een hechte band creëert met de jongeren die je begeleidt. Wat ik bijvoorbeeld mee heb gemaakt is dat een jongere naar zijn omgeving heel erg vaak gekwetst was en eigenlijk helemaal geen vertrouwen meer had in de mens. Het lukte mij om de bubbel te doorprikken die hij om zich heen had gecreëerd. Hierdoor stelde hij zich meer open voor mij en uiteindelijk gaf hij aan: “Hey, bij jou kan ik echt mezelf zijn”. Dus dat vind ik het mooie van het werk. Doordat je op zo’n manier in contact staat met de jongeren, dat ze uiteindelijk hun eigen identiteit terug weten te halen, of juist hun identiteit ontdekken. 

Tot slot

Ik zou het mensen aanraden om bij Zorgtrium te werken. Vooral omdat het een kleinschalige organisatie is dat zich continu bezighoudt met het ontwikkelen ervan. Zorgtrium houdt zich ook constant bezig met hoe jij je als werknemer kan ontwikkelen, maar ook als persoon. En dat maakt het voor mij heel mooi en voor ieder ander ook, denk ik.